x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El món casteller i la Patum estrenyen llaços

08-06-2012

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Sergi Valdé, assistirà aquest diumenge al vespre als darrers Salts de la Patum de Berga, des del mateix balcó de l'ajuntament a la plaça Sant Pere, convidat per l'ajuntament berguedà. Aquest presència simbòlica del món casteller a la Patum expressa la voluntat de col·laboració entre la CCCC i el Patronat de la Patum per tal de compartir informació i estudiar la possibilitat de desenvolupar projectes conjuntament. Cal tenir en compte que la Patum i els castells són els únics elements inclosos dins la Llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco que són exclusius del Principat.

Dins aquesta línia de col·laboració, representants de la CCCC també van assistir el passat dia 30 de maig a la presentació davant la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya del projecte de llei de la Patum, que planteja una sèrie de mesures de protecció per aquesta festa. La proposta va ser defensada pel president del Patronat de la Patum i alcalde de la població, Juli Gendrau.