x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Ja es poden consultar les actuacions des del 1967 a la base de dades

22-08-2012

La Base de Dades Coordinadora - Jove de Tarragona (la BDCJ) ja inclou els castells realitzats des del 1967 fins a l'actualitat, que es poden consultar creuant diferents criteris: colla, població, data, tipus de castell, resultat, etc. La BDCJ va entrar en funcionament al setembre de l'any passat, gràcies al conveni signat entre la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. En aquell moment, es podien consultar les actuacions des del 1974 en endavant, però en els darrers mesos ha estat possible incorporar set anys més (1967-73), gràcies a la feina realitzada per membres de la Colla Jove de Tarragona. Les dades han estat aportades per l'historiador Pere Ferrando.

Val a dir, a més, que el període 1967-1973 és un dels més interessants del segle XX casteller, amb elements com la màxima rivalitat entre la Vella de Valls i els Nens del Vendrell o l'aparició de colles en noves poblacions com ara Barcelona i Vilanova. L'objectiu final de la BDCJ és remuntar-se fins al 1926, considerat l'inici de la Renaixença Castellera. La BDCJ és consultable per qualsevol usuari, aficionat o investigador tant des del web de la Coordinadora com des de la Colla Jove.

D'altra banda, el web de la CCCC també ha activitat aquest mes d'agost l'opció de consultar una part important dels seus continguts en llengua anglesa. D'aquesta manera, els internautes que no coneguin el català ni el castellà tindran accés a una explicació del fet casteller, el paper de la Coordinadora i fins i tot podran fer ús de l'agenda.