x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els Brivalls, nova colla membre, i els Castellers de Montcada, en formació

13-02-2014

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, reunida el passat dia 10 de febrer, va aprovar l'ingrés dels Brivalls de Cornudella com a colla membre de l'entitat i dels Castellers de Montcada i Reixac com a nova colla en formació. D'aquesta manera, la Coordinadora està ara formada per 67 colles membres més 21 colles en formació.

Els Brivalls, de fet, són la segona colla que ha passat pel programa de formació i que accedeixen a la condició de colla membre, després dels Xics Caleros. El cas dels Brivalls és força interessant ja que Cornudella de Montsant havia disposat d'una colla del mateix nom entre el 1976 i el 1985. Va ser la commemoració del 30 aniversari de l'únic castell de set carregat per la colla el que va fer retornar l'ambient casteller a la població, fet que va desembocar en el ressorgiment de la colla. Al llarg del seu primer any, els Brivalls han descarregat setze castells de sis pisos i dos pilars de cinc. La junta ha tingut en compte els informes emesos per les colles padrines (Xiquets de Reus i Colla Jove Xiquets de Tarragona) i ha valorat altres aspectes com ara la capacitat econòmica del projecte així com l'arrelament aconseguit en el seu municipi i comarca. Cal tenir en compte que Cornudella de Montsant és ara mateix el municipi més petit amb colla pròpia. Els Brivalls també són l'única colla del Priorat. 

Pel que fa als Castellers de Montcada, també es tracta d'una colla que torna a reaparèixer en el panorama casteller, ja que havia estat activa als anys 90. El nou projecte recupera alguns antics components així com sang nova i ja ha començat a assajar els divendres.