x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El món casteller protagonitza un calendari que promou la integració social

11-10-2012

El món casteller és el protagonista del calendari 2013 de la Fundació Mas Albornà, una iniciativa que té la intenció de fomentar la normalització i la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental, col·lectiu pel qual treballa aquesta organització vilafranquina des de fa més de quaranta anys. El calendari, que compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, està en ple procés de producció i hi participen una quinzena de colles castelleres d'arreu del país.

Tot aprofitant les múltiples coincidències entre els valors castellers i els de la Fundació Mas Albornà (integració, esforç, superació, treball en equip...) s'aposta per a elaborar un calendari del fenomen casteller de caire global i que representi totes les colles, castellers i sensibilitats. "Volem que totes les colles s'ho vegin reflectides, sense importar el color de la camisa sinó el missatge comú que es transmet", afirma Xavier Cartanyà, gerent de la Fundació. Les fotografies del calendari, en les què apareixen castellers conjuntament amb treballadors de Mas Albornà, s'ha realitzat en dues sessions fotogràfiques fetes a la TAP (Tarraco Arena Plaça) per considerar-se aquest espai, un punt neutre i significatiu per al món casteller, sense pretendre identificar places o espais amb colles ja que la finalitat del calendari és una altra. "No pretenem reflectir castells, colles o places, sinó castellers, persones i valors", afirma Cartanyà.

El calendari, que es presentarà i distribuirà el mes de desembre, es realitza a través de la feina desinteressada d'un fotògraf i un equip de disseny gràfic. En aquesta cinquena edició han estat Jemi Paretas (fotògraf) i Pep Casanellas de l'estudi CP Gràfics (estudi de disseny gràfic) els quals s'han encarregat de la imatge, la creativitat i el disseny. Després de cinc edicions, aquest calendari ja ve essent una tradició. La idea és donar a conèixer la tasca de l'entitat i sensibilitzar vers la integració de les persones amb discapacitat i trastorn mental. Aquest calendari, any rere any, ha comptat amb la participació de personatges coneguts com ara futbolistes del primer equip del Barça (Messi, Xavi...); periodistes (Manuel Fuentes, Mònica Terribas, Antoni Bassas...); actors i actrius (Mercè Sampietro, Sergi López, Montse Guallar, Lloll Bertran...); i també esportistes (Gemma Mengual, Àlex Corretja...), escriptors...