x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

L'Ajuntament de Tarragona valora el Concurs com "un èxit sense precedents"

09-10-2012

La regidora de Cultura de l'ajuntament de Tarragona, Carme Crespo, ha valorat el Concurs com "un èxit sense precedents a diversos nivells", començant pel purament casteller, amb cinc de les colles assolint castells de gamma extra per primer cop i un resultat global en què la majoria de les agruacions participants van aconseguir actuacions molt destacades dins el seu historial. En aquest sentit, Crespo ha assegurat que el Concurs continuaria sent "un dels eixos principals de la política cultural de l'Ajuntament" i que el futur passa per la "implantació gradual del projecte dissenyat per Josep Bargalló", incloent-hi "l'objectiu d'incloure totes les colles existents dins la Biennal". Sobre aquest darrer punt, però, no ha volgut donar detalls ni parlar de calendari, entenent que cal estudiar amb profunditat quines són les millors opcions. En aquest sentit es parlarà amb Torredembarra sobre la possibilitat que el Concurset s'incorpori a la Biennal. 

El balanç positiu fet des del consistori es fonamenta també en l'impacte econòmic deixat pel Concurs a la ciutat, amb el doble de pernoctacions del que seria habitual i un molt bon resultat del servei de bar a la Tarraco Arena Plaça, a càrrec de l'Associació de Restauradors de la Part Alta. Igualment, cal destacar el ressò mediàtic assolit pel certamen, també a nivell estatal i  internacional, amb el Concurs present a mitjans com ara TVE, Tele5, diaris britànics com The Guardian i el Daily Mail, la televisió nacional xinesa CCTV o la japonesa Nihon TV. Una quinzena de televisions locals van emetre íntegrament les dues jornades del Concurs en directe, i TV3, amb el seu especial de la nit, va aconseguir més de 100.000 espectadors.

Tot i això, des de l'organització s'admet que hi ha qüestions a millorar, especialment pel que fa a l'afluència de públic el dissabte, que es va xifrar en 3.800 persones, tot i que "amb moltes entrades i sortides al llarg de la tarda". Xavier González, director del Concurs, va apuntar que "el gran espectacle de dissabte mereix la grada plena", per la qual cosa es pot plantejar la possibilitat de rebaixar el preu de les entrades del primer dia.