x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els castells i les festes d'Algemesí signen un conveni d'agermanament

07-09-2012

Aquest divendres al migdia s'ha signat el conveni d'agermanament entre els castells i les festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí. L'acte s'ha fet en el marc de la Vespra de la Mare de Déu i en un lloc simbòlic com és la Capella de la Troballa, aprofitant el lliurament del títol de Patrimoni de la Humanitat per part de la consellera de Cultura de la Generalitat Valenciana, Lola Johnson Sastre.

Aquest agermanament es va començar a gestar el passat mes de juny, coincidint amb la Trobada de Muixerangues. En l'acte de signatura, hi han assistit com a representants del món casteller els dos vicepresidents de la CCCC, Anna Guasch i Miquel Botella.

Anna Guasch ha manifestat que la signatura "és molt més que una formalitat", com a conseqüència de les arrels comunes dels castells i de la muixeranga i de l'amistat que mantenen des de fa temps. Amb l'acord que han signat, la Coordinadora i el Patronat de la Fundació es comprometen a treballar "per eixamplar aquesta relació, que avui és de dos, i obrir-la a altres manifestacions d'arrels comunes, reconegudes també com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, per tal que el respecte i el foment de la cultura popular sigui considerat un element clau d'una societat integradora".

A l'acte també hi han assistit el president del Patronat de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, Juan Trull; el rector de la basílica de Sant Jaume, Jesús Corbí, i l'alcalde d'Algemesí, Vicent Ramon García Mont, que ha agraït als castellers el fet d'haver-los obert camí en el reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat.