x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Les colles castelleres reconeixen als Nens del Vendrell pel projecte “Fem pinya”

18-04-2024

Aquest dijous 18 d’abril, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha celebrat l’Acte d’Inici de Temporada 2024, que pretén ser un espai de trobada per les més de 100 colles castelleres del país, juntament amb administracions, empreses i entitats que donen suport al món casteller.

La quarta edició de l’acte ha estat presentat per l’imitador Xavi Espinosa i la pianista Anna Francesch, i ha comptat amb la participació de Xevidom, il·lustrador del llibre “On és l’Estel·la? Una història de castells”, imatge que ha acompanyat gràficament el desenvolupament de l’acte.

L’acte ha començat amb la benvinguda per part de la directora general de cultura popular, Adelaida Moya, i el president de la CCCC, Carles Cortés. A continuació, hi ha hagut un reconeixement als Castellers del Poble-Sec, que enguany celebren el seu 25è aniversari.

Durant l’acte, la CCCC ha presentat la nova campanya de comunicació que llençarà a partir del dijous 25 d’abril en què apropa la ciutadania a les colles castelleres sota el lema “persones normals fent coses extraordinàries”. La campanya incideix en la idea que tothom pot formar part del món casteller.

Després de repassar la temporada 2023, a l’acte s’ha anunciat el calendari de retransmissions audiovisuals de la temporada 2024. En total s’oferiran 20 diades en directe gràcies a la producció de La Xarxa, que es podran seguir mitjançant les televisions locals i la plataforma La Xarxa+.

El pilar 2024
“El pilar” és un reconeixement impulsat per la CCCC i que atorguen les colles castelleres membres de l’entitat amb l’objectiu de posar en valor la colla que hagi destacat per la seva la tasca de difusió i promoció del fet casteller o bé com a garant dels valors castellers. El mèrit i distintiu d’aquest guardó és que són les pròpies colles qui nominen, visibilitzen i reconeixen la tasca.

Aquest any les colles han atorgat el premi “El Pilar 2024” a Els Nens del Vendrell pel projecte “Fem Pinya” durant l’Acte d’Inici de Temporada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

“Fem Pinya” va néixer fa més de deu anys per a proporcionar beques menjador i altres tipus de suport per a infants en situació de vulnerabilitat. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell i de l’Obra Social "la Caixa".

Les quatre candidatures que optaven al guardó aquest any eren:

• Colla: Castellers de Berga
Títol del projecte: “Castells amb tothom”
Àmbit: iniciativa pretén apropar als joves els castells i els seus valors de forma inclusiva amb la Fundació La Llar i l’Institut Guillem de Berguedà.

• Colla: Castellers de Lleida
Títol del projecte: “Movember”
Àmbit: visibilització dels càncers de pròstata i testicle i suport a l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

• Colla: Nens dels Vendrell
Títol del projecte: “Fem pinya”
Àmbit: 10 anys de trajectòria en beques menjador per a infants en situació de vulnerabilitat i altres tipus de suport.

• Colla: Vailets de Gelida
Títol del projecte: “Una nova pinya”
Àmbit: integració de persones privades de llibertat a través dels castells per millorar la seva salut mental i facilitar la seva rehabilitació i reinserció a la societat.

La primera edició del premi, l'any 2022, va ser un reconeixement comú per a totes les colles per l’esforç col·lectiu del món casteller durant l’aturada i la represa després de la pandèmia. El 2023, el guardó va ser pels Castellers de la Vila de Gràcia, per la iniciativa Beca Mike Lane.

L’acte d’inici de temporada de la Coordinadora es pot recuperar a través de la plataforma La Xarxa+.