x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Santa Úrsula reivindica els 150 anys del lema "força, equilibri, valor i seny"

05-10-2017

La Fira de Santa Úrsula de Valls serà l'epicentre de la catalanitat entre el 16 i el 22 d'octubre. Els castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat projectaran els 150 anys del lema "Força, equilibri, valor i seny" en la commemoració de la seva estrena l'any 1867 dins la composició coral "Los Xiquets de Valls", efemèride amb ressó en diversos actes del programa. Entre els diversos elements del VIIè Fòrum Casteller destaca l'exposició sobre les festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí (capella del Roser); l'apartat musical del dissabte 21 protagonitzat pel líder de Dusminguet i La Troba Kung-Fú, Joan Garriga & Galactic Mariatxis; la cuina km0 de Ramon Martí del Restaurant El Llagut, de Tarragona, i les tapes castelleres del xef Oriol Carbonell; l'obertura al públic durant el cap de setmana de la plaça interior del futur Museu Casteller de Catalunya, que ha completat els treballs de construcció de la caixa continent; les activitats familiars que continuen creixent; i el cim de la Fira amb la diada castellera del diumenge 22 al migdia amb les dues colles dels Xiquets de Valls.

La 7a FiraCastells, amb una vintena d'estands, estrena quatre expositors en els àmbits de l'artesania i de la producció de marxandatge. Entre les novetats que es presentaran en el certamen hi ha el nou concurs literari infantil "Els Xiquets de Valls", així com els trofeus del Premi Baròmetre 2017 que s'atorgaran el proper gener de 2018 en el decurs de la 12a Nit de Castells, que cada Candela té lloc a Valls. Així mateix, el migdia del dissabte la FiraCastells comptarà amb un vermut musical amb el tast popular del Vermut Casteller de Vermut Miró. Artesania, marxandatge, entitats, jocs educatius, llibres i mitjans de comunicació vehiculen els productes relacionats amb l'univers casteller i el patrimoni immaterial.

Dissabte 21 el 7è Simposi Casteller de Catalunya, a l'edifici cultural del Convent del Carme, tractarà la temàtica dels drets que es deriven de les actuacions castelleres així com la incidència de les noves dinàmiques d'assaig en l'evolució del món casteller. La ja tradicional cita de reflexió en el món de la castellística ha seleccionat, doncs, un dels temes més actuals del panorama, donat el debat actual entorn el tema dels drets.