x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Es presenta el mocador casteller groc solidari amb els presos polítics

28-03-2018

La seu d’Òmnium Cultural ha estat la seu de la presentació, aquest migdia, del mocador casteller groc que demana l’alliberament dels presos polítics catalans i que al mateix temps serveix per recollir fons per la Caixa de Solidaritat que gestionen Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). La idea va sorgir dels Moixiganguers d’Igualada, que la van treballar conjuntament amb Òmnium, i ha estat ben rebuda pel col·lectiu casteller. Avui representants de més de 30 colles han participat en la presentació.

En aquest sentit, Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, ha explicat que "tenim clar que la cultura és el millor antídot contra la repressió". Oriol Solà, president dels Moixiganguers d’Igualada, ha recordat que les colles s’havien solidaritzat amb els presos de formes diverses, com ara aixecant pilars amb banderoles al·lusives, però que van pensar que faltava una iniciativa que es pugués veure reflectida en cada castell que s’aixequi. Roger Gispert, vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha expressat el suport al mocador, ja que permet combinar la denúncia amb la solidaritat econòmica. "Tant de bo ben aviat els mocadors castellers tornin a ser tots vermells, perquè voldrà dir que tothom és a casa, amb les seves famílies", ha dit. Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, president d’Òmnium empresonat, ha agraït en nom de les famílies presents i de l’Associació Catalana de Drets Civils, ha agraït la iniciativa.

El mocador groc estarà a la venda per a particulars a partir del pròxim dimarts a la botiga virtual d’Òmnium, tot i que es recomana a les colles que facin comandes directament a l’entitat.