x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Més emocions i més pressupost per al XXVIIè Concurs de Castells de Tarragona

12-06-2018

#SensacióConcurs és l’etiqueta oficial per xarxes socials que proposen des de l’organització del XXVIIè Concurs de Castells de Tarragona i que s’ha presentat avui en una roda de premsa que també ha servit per constatar que el certamen creix de pressupost. Amb aquesta etiqueta es vol donar visibilitat a totes les emocions i sentiments que giren al voltant del Concurs. Un total de 42 colles participaran en el Concurs que se celebrarà el 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i el 6 i 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

La consellera de Cultura de l’ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, ha constatat que el Concurs és "l’esdeveniment de cultura popular catalana amb més ressó internacional", i que l’ajuntament continuarà treballant en aquesta direcció. Per la seva banda, la seva homòloga de Torredembarra, Núria Batet, ha recordat que afronten aquesta nova edició amb les garanties de "tenir l’espai alternatiu provat", tot i desitjar que, aquest cop sí, es pugui fer tota la jornada a la plaça del Castell.

Pel que fa a les novetats per aquest any, el director del Concurs, Xavier Gonzàlez, ha explicat que s’ha ampliat l’equip de treball i que hi ha una voluntat també de millorar l’experiència de viure el Concurs en viu (pantalles, seguiment al web, etc.). En aquest sentit, també ha anunciat que als 350.000 euros de pressupost públic s’afegiran uns ingressos per patrocini encara indeterminats però per sobre dels de l’edició anterior.

Novetats en la normativa

Finalment, Ester Roca, directora castellera del Concurs, ha explicat les novetats en la normativa, com ara l’eliminació de la penalització al peu desmuntat i, en canvi, una nova penalització per esfonsament pensada sobretot pels castells amb manilles. A més, s’han incorporat a la taula de puntuació noves estructures (nou de nou amb folre, dos de deu amb folre, manilles i puntals i quatre de deu sense manilles), i només puntuarà un castell carregat.