x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Igualtat dóna el tret de sortida a les comissions de treball de la Coordinadora

15-06-2018

Aquest dijous al vespre va tenir lloc la primera reunió de la Comissió d’Igualtat de la CCCC, al local dels Bordegassos de Vilanova. D’aquesta manera es donava el tret de sortida a l’activació pràctica de les diferents comissions de treball que la CCCC engega engany: patrocinis, drets televisius, seguretat i prevenció i igualtat.

De moment la comissió d’Igualtat és la de més èxit de participació, amb 24 colles inscrites. En la primera reunió s’hi van aplegar una trentena de castellers i castelleres de les diferents colles membres. La sessió, que era la primera de contacte entre totes, va arrencar amb la benvinguda oficial de Miquel Àngel Arnal, representant dels Bordegassos de Vilanova a la junta de la CCCC, i va continuar amb una presentació de la comissió, missió i vocació, per part de la Inés Solé, presidenta de la CCCC i dels Xiquets de Tarragona. Posteriorment, a través d’una dinàmica de grup, guiada per la Lurdes Quintero de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, es va dinamitzar el diàleg entre les assistents per marcar els objectius sobre com i què treballaven de la perspectiva de gènere, el racisme i la homofòbia en el món casteller i marcar les línies estratègiques a seguir d’ara en endavant.

En aquest sentit, el fet que la creació de comissions i grups de treballs vers aquests temes en el si de les colles sigui ja una realitat, ens ajuda a unir esforços i compartir coneixements i experiències entre totes, un dels valors afegits més valuosos que té aquesta comissió. A partir d’ara, toca seguir treballant en els objectius marcats i en les metodologies establertes i, sobretot, en l’organització d’unes jornades formatives i d’acompanyament en aquestes temes que abordarem des de la Comissió d’Igualtat.

La junta de la CCCC agraeix l’interès generat i l’esforç de totes les colles i castelleres i castellers per fer d’aquesta comissió una realitat i poder així donar resposta a una necessitat notòria del món casteller.

El proper dia 21 de juny tindran també lloc les reunions de la Comissió de Seguretat i Prevenció, que tindrà lloc a Barcelona, al Local dels Castellers de Sants, i de la Comissió de drets televisius, a Sabadell, al local de Saballuts. Finalment, la comissió de Patrocinis arrencarà el dia 25.