x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Presentació del programa "Obrint plaça"

11-07-2019

La CCCC, Som* i TV3 presenten els continguts audiovisual d’aquesta temporada castellera

Una de les novetats d’aquesta nova etapa és la incorporació d‘”Obrint Plaça” a TV3, programa de temàtica castellera que reinventa la manera d’aproximar els castells al públic no casteller, i el naixement de Castells TV.

Aquesta tarda Som*, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i TV3 han presentat els continguts de difusió audiovisual d’aquesta temporada castellera 2019 a la Sala Bàscules de l’Antiga Fàbrica Damm. Les novetats d’enguany són el programa ‘Obrint Plaça’ a TV3, el llançament de la plataforma Castells TV i els resums de les sis diades més importants a TV3.

L’acte ha comptat amb la presència del director general de Som* Oriol Soler, que ha recalcat la importància de “començar a crear un entorn de continguts estable adreçats al món casteller per difondre’l i fer-lo créixer”. A l’acte també hi ha assistit el productor executiu de Som*, i Marc Roma, el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, el director de TV3, Vicent Sanchis i el president de la CCCC, Roger Gispert, que ha posat en valor la feina dels mitjans explicant que “el creixement del món casteller ha estat possible per la incorporació de la informació al fet casteller a nivell nacional i internacional, i això és gràcies als professionals”.

‘Obrint Plaça’, el nou programa produït Som* de la graella d’estiu que cada dissabte, serà presentat per Biel Duran i Aina Mallol i acostarà el món dels castells al públic en general fugint de l’estricta actualitat relacionada amb cada diada i tractant qüestions d’àmbit universal des de diversos punts de vista, tots relacionats amb el fet casteller.

Vicent Sanchis, director de TV3, ha explicat que, amb el nou programa “s’adquireix un compromís per triple partida: perquè som televisió pública, i això és servei públic; perquè el món casteller s’ho val, i per fer arribar el valor d’aquest contingut a més persones i amb més contundència.”

Aquest nou format serà un acostament en forma d’entreteniment a la divulgació de la passió, els valors i la vida castellera. “Els castells son una excusa perfecte per parlar de la vida i la vida és una excusa per parlar dels castells”, ha dit Biel Duran, i l’Aina Mallol ha expressat que “aquesta manera de veure diferent el món dels castells vol seduir el públic des d’un punt de vista humà”.

Marc Roma, productor executiu de Som*, s’ha mostrat satisfet amb un resultat diferent del que s’havia fet fins ara. “Hem trobat una fórmula narrativa que permet que les vivències i sensacions de la vida d’un casteller arribin a tothom i es comparteixin”.

A banda, els diumenges de les sis diades més importants, TV3 oferirà un resum de les actuacions, i es podran seguir en directe per streamming a través del web TV3.cat.

Una altra novetat és el llançament de Castells TV, la plataforma que generarà i difondrà continguts audiovisuals sobre i per a la comunitat castellera. Les 30 diades més importats de la temporada castellera es podran seguir en directe, de forma gratuïta i obertes a tothom, així com els resums i les emissions en diferit. A més del Biel Duran i l’Aina Mallol com a presentadors, el Carles Cortés, que farà les transmissions des de les places, ha explicat que “els castells són emoció, festa i passió, i hem de transmetre això al públic. Aquest és el nostre objectiu, esperem aconseguir-lo i en això treballarem”.

Francesc Vilaró, secretari general de Cultura ha expressat la satisfacció per la feina feta i ha reconegut “l’atractiu i la singularitat dels castells i el tret diferencial que representen per a la cultura catalana que, juntament amb la televisió pública, són pilars clau de la nostra societat”.