x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Els Castellers de Lo Prado (Xile) visiten la Coordinadora

28-08-2012

Els castellers xilens de Lo Prado han visitat aquest dimarts al matí la seu de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya, acompanyats per representants dels Castellers de Vilafranca i per representats de la municipalitat de Lo Prado (Santiago de Xile). Els ha rebut el president de la Coordinadora, Sergi Valdé, i els representants de les colles vallenques a l'entitat, Josep M. Cortés i Anton Dilla.

Tot donant-los la benvinguda, Valdé ha manifestat que "l'existència dels Castellers de lo Prado demostra que els catells són una tradició catalana viva i alhora universal", i els ha agraït la tasca que fan de difusió del fet casteller. De la seva banda, els xilens han recalcat la importància educativa i social que tenen els castells en la seva comunitat. Després d'un intercanvi d'obsequis, els castellers han continuat la ruta per Valls amb una visita a l'ajuntament, al monument a Salvador Allende i al monument als Xiquets de Valls, entre altres.

Els Castellers de Lo Prado són a Catalunya des del 21 d'agost, convidats pels Castellers de Vilafranca. Fins ara, la quarantena de components que integren el grup han visitat també Barcelona i Sitges, on van aixecar castells. Diumenge, a Vilafranca, descarregaven el pilar de cinc després de dos anys sense aconseguir-ho. En els propers dies coneixeran de primera mà la festa major vilafranquina i tornaran cap a casa el proper 4 de setembre.