x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els Castellers de Lo Prado (Xile) visiten la Coordinadora

28-08-2012

Els castellers xilens de Lo Prado han visitat aquest dimarts al matí la seu de la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya, acompanyats per representants dels Castellers de Vilafranca i per representats de la municipalitat de Lo Prado (Santiago de Xile). Els ha rebut el president de la Coordinadora, Sergi Valdé, i els representants de les colles vallenques a l'entitat, Josep M. Cortés i Anton Dilla.

Tot donant-los la benvinguda, Valdé ha manifestat que "l'existència dels Castellers de lo Prado demostra que els catells són una tradició catalana viva i alhora universal", i els ha agraït la tasca que fan de difusió del fet casteller. De la seva banda, els xilens han recalcat la importància educativa i social que tenen els castells en la seva comunitat. Després d'un intercanvi d'obsequis, els castellers han continuat la ruta per Valls amb una visita a l'ajuntament, al monument a Salvador Allende i al monument als Xiquets de Valls, entre altres.

Els Castellers de Lo Prado són a Catalunya des del 21 d'agost, convidats pels Castellers de Vilafranca. Fins ara, la quarantena de components que integren el grup han visitat també Barcelona i Sitges, on van aixecar castells. Diumenge, a Vilafranca, descarregaven el pilar de cinc després de dos anys sense aconseguir-ho. En els propers dies coneixeran de primera mà la festa major vilafranquina i tornaran cap a casa el proper 4 de setembre.