x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La CCCC impulsa una formació específica per als grups musicals

27-01-2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) convoca per primera vegada, el pròxim dissabte 27 de febrer, una formació específica per a les gralles i timbals de les colles castelleres. Aquesta proposta, definida amb la complicitat de la Comissió Musical, substituirà el “Taller de gralles i tabals” que s’havia inclòs a les últimes edicions de la Jornada de prevenció de lesions en el món casteller i té la voluntat d’oferir una formació anual que consolidi l’aposta de la CCCC pels grups musicals de les colles.

D’aquesta manera la formació musical s’afegeix a les més que consolidades jornades de prevenció dirigides als equips tècnics, les de gestió adreçades als equips directius i les d’equitat obertes a totes les persones castelleres.

La formació, que es farà dissabte 27 de febrer durant el matí de manera virtual a causa de la situació sanitària, es planteja amb tres tallers dirigits tant a músics novells com músics experts:

• El repertori casteller: què, quan i com?
A càrrec d’Ivó Jordà, músic i professor de gralla.
El taller tractarà el repertori que gira entorn del fet casteller en el context d'una Festa Major. Se situarà històricament i s’explicarà com i per què es toca cada peça, aprofundint sobretot en el Toc de Castells.

• Les nostres eines: gralles i canyes
A càrrec de Manu Sabaté, músic i professor de gralla.
El taller proposa dos blocs: en un s’explicaran els models de gralles, els seus usos i funcions al llarg dels anys i els models d’inxes de la gralla i, a l’altre, es donaran consells pràctics per fer el manteniment de la gralla, les canyes i els tudells.

• Timbal: tipus i manteniment
A càrrec de Gerard Pouget, timbaler i professor de percussió tradicional.
El taller planteja tot un seguit de consells pràctics al voltant dels diferents tipus de timbals/tabals i els seus materials (fusta, llautó, cuir) i incideix en el manteniment bàsic dels elements.

La formació està pensada específicament per als grups musicals de les colles i en aquesta ocasió, pel tipus de sessió i format virtual, no es limitarà el número de persones que es poden inscriure per colla.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través de l’enllaç habitual: https://collescastelleresdecatalunya.cat/