x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La CCCC impulsa una formació específica per als grups musicals

27-01-2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) convoca per primera vegada, el pròxim dissabte 27 de febrer, una formació específica per a les gralles i timbals de les colles castelleres. Aquesta proposta, definida amb la complicitat de la Comissió Musical, substituirà el “Taller de gralles i tabals” que s’havia inclòs a les últimes edicions de la Jornada de prevenció de lesions en el món casteller i té la voluntat d’oferir una formació anual que consolidi l’aposta de la CCCC pels grups musicals de les colles.

D’aquesta manera la formació musical s’afegeix a les més que consolidades jornades de prevenció dirigides als equips tècnics, les de gestió adreçades als equips directius i les d’equitat obertes a totes les persones castelleres.

La formació, que es farà dissabte 27 de febrer durant el matí de manera virtual a causa de la situació sanitària, es planteja amb tres tallers dirigits tant a músics novells com músics experts:

• El repertori casteller: què, quan i com?
A càrrec d’Ivó Jordà, músic i professor de gralla.
El taller tractarà el repertori que gira entorn del fet casteller en el context d'una Festa Major. Se situarà històricament i s’explicarà com i per què es toca cada peça, aprofundint sobretot en el Toc de Castells.

• Les nostres eines: gralles i canyes
A càrrec de Manu Sabaté, músic i professor de gralla.
El taller proposa dos blocs: en un s’explicaran els models de gralles, els seus usos i funcions al llarg dels anys i els models d’inxes de la gralla i, a l’altre, es donaran consells pràctics per fer el manteniment de la gralla, les canyes i els tudells.

• Timbal: tipus i manteniment
A càrrec de Gerard Pouget, timbaler i professor de percussió tradicional.
El taller planteja tot un seguit de consells pràctics al voltant dels diferents tipus de timbals/tabals i els seus materials (fusta, llautó, cuir) i incideix en el manteniment bàsic dels elements.

La formació està pensada específicament per als grups musicals de les colles i en aquesta ocasió, pel tipus de sessió i format virtual, no es limitarà el número de persones que es poden inscriure per colla.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar a través de l’enllaç habitual: https://collescastelleresdecatalunya.cat/