x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Presentats el cartell i la samarreta del Concurs de Castells de Tarragona

20-06-2016

El XXVIConcurs de Castells ha presentat aquest dilluns la imatge gràfica i la samarreta del certamen, en un acte celebrat a la Rambla Nova de Tarragona, davant del monument als castellers. Després que en les dues darreres edicions la fotografia en blanc i negre de castellers fos la protagonista, el cartell aposta enguany per una imatge simbòlica, mentre que la samarreta s'edita, per primera vegada, en col·laboració amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, ja que la samarreta serà també producte oficial de la marca "Castells. Colles Castelleres de Catalunya".

L'autor de la samarreta, el reusenc Pere Rosell, ha volgut preparar una peça "per a tots els públics, no només per a la gent entesa del món casteller, i que no es pogués relacionar amb cap colla en concret". Pel que fa al disseny, s'ha optat per "transmetre les sensacions i sentiments del món casteller mitjançant expressions, onomatopeies i elements visuals característics del món casteller", segons el mateix Rosell.

El cartell és obra d'Itziar Solla, dissenyadora basca afincada des de fa molts anys al Camp de Tarragona. Segons Solla, la idea de la imatge gràfica va sorgir caminant per la muntanya: "Em va agradar la idea de comparar les fites que fa la gent amb pedres pels camins amb els castells. Tots dos elements es fan amb la col·laboració de tothom. A més, els castells tenen similituds amb pujar una muntanya: és important fer el cim però també tornar, és important coronarel castell però també descarregar-lo", explica. El certamen manté el seu eslògan promocional, "L'espectacle casteller més gran del món".

El marxandatge oficial del Concurs de Castells es completarà amb un nou mocador casteller. Tots els elements estaran disponibles a partir del setembre.