x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La CCCC llança el repte de fer que l’etiqueta #castells sigui tendència a Twitter el 16 de novembre

14-11-2022

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) llençarà aquest dimecres 16 de novembre el repte de fer que l’etiqueta #castells sigui tendència a Twitter. Aquesta acció es durà a terme el mateix dia que fa 12 anys de la inclusió dels castells a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

La Coordinadora vol reconèixer i posicionar el fet casteller a Twitter, tenint en compte que a més de l’aniversari de la Resolució de la UNESCO, aquesta campanya s’emmarca en la temporada de la represa després de dos anys d’aturada. Més enllà dels resultats finals de cada colla, es proposa reivindicar l’èxit del retorn de l’activitat castellera i fer que se’n parli.

Per aconseguir aquesta tendència a Twitter l’entitat ha teixit aliances amb perfils reconeguts pel món casteller a les xarxes, mitjans, prescriptores i personalitats públiques catalanes, així com buscat el suport i col·laboració d’entitats culturals i institucions catalanes.

El president de la Coordinadora, Joan Ibarra, ha remarcat que l'acció vol "reivindicar, agrair i reconèixer la feina que s'ha fet en aquest any de represa castellera", que no era gens fàcil i que finalment, ha portat el món casteller a celebrar una temporada "normal". Ibarra ha convidat especialment a aquelles persones que fan castells a fer servir l'etiqueta el 16 de novembre per poder arribar "el més amunt possible de la llista de tendència de Twitter".

Resolució de la UNESCO

El 2010 l’Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) va aprovar la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Els castells adquirien així una categoria universal, amb el màxim reconeixement a què pot aspirar un element de cultura popular.

Després de superar els diferents filtres, la decisió final es va prendre en la reunió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que es va celebrar a Nairobi (Kenya) el 16 de novembre de 2010.

Entre d’altres elements, el Comitè destaca que “els castells són reconeguts pels catalans com una part integral de la seva identitat cultural, transmesa de generació en generació proporcionant als membres de la comunitat un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat”.