x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Més de 70 colles castelleres aixecaran castells diumenge en suport a la consulta

03-06-2014

Però a aquestes actuacions cal sumar-hi les que es faran a Catalunya, començant per la doble actuació programada a Barcelona: davant la Sagrada Família, amb la colla del barri, i a la plaça Sant Jaume amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell. I encara cal sumar-hi la participació dels Castellers de Sant Vicenç dels Horts a la Via Basca, a Pamplona, i dues colles estrangeres que també s'hi sumen: els Castellers de Lo Prado a Santiago de Xile i els Castellers de Mont-real en aquesta població.

Sens dubte, l'aspecte més cridaner i eix central del projecte són les actuacions programades a Londres (Colla Joves Xiquets de Valls), París (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Berlin (Xics de Granollers), Brussel·les (Castellers de Vilafranca), Ginebra (Xiquets de Reus), Lisboa (Castellers de Sants) i Roma (Bordegassos de Vilanova). Amb aquestes accions en algunes de les principals capitals europees es busca donar a conèixer internacionalment, i especialment dins la UE, la voluntat dels catalans de decidir el seu futur.

Un total de 71 colles castelleres aixecaran castells aquest diumenge 8 de juny a les 12 del migdia, de forma simultància, per demanar que es pugui fer la consulta del 9 de novembre, sota el lema "Catalans want to vote - Human Towers for democracy". El projecte, impulsat per Òmnium Cultural, portarà els castells a vuit capitals europees (inclosa Barcelona) i a 41 poblacions catalanes més, i suposarà una fita històrica pel fet casteller.