x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Més de 70 colles castelleres aixecaran castells diumenge en suport a la consulta

03-06-2014

Però a aquestes actuacions cal sumar-hi les que es faran a Catalunya, començant per la doble actuació programada a Barcelona: davant la Sagrada Família, amb la colla del barri, i a la plaça Sant Jaume amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell. I encara cal sumar-hi la participació dels Castellers de Sant Vicenç dels Horts a la Via Basca, a Pamplona, i dues colles estrangeres que també s'hi sumen: els Castellers de Lo Prado a Santiago de Xile i els Castellers de Mont-real en aquesta població.

Sens dubte, l'aspecte més cridaner i eix central del projecte són les actuacions programades a Londres (Colla Joves Xiquets de Valls), París (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Berlin (Xics de Granollers), Brussel·les (Castellers de Vilafranca), Ginebra (Xiquets de Reus), Lisboa (Castellers de Sants) i Roma (Bordegassos de Vilanova). Amb aquestes accions en algunes de les principals capitals europees es busca donar a conèixer internacionalment, i especialment dins la UE, la voluntat dels catalans de decidir el seu futur.

Un total de 71 colles castelleres aixecaran castells aquest diumenge 8 de juny a les 12 del migdia, de forma simultància, per demanar que es pugui fer la consulta del 9 de novembre, sota el lema "Catalans want to vote - Human Towers for democracy". El projecte, impulsat per Òmnium Cultural, portarà els castells a vuit capitals europees (inclosa Barcelona) i a 41 poblacions catalanes més, i suposarà una fita històrica pel fet casteller.