x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Els Xiquets d’Alcover i els Angelets del Vallespir es dissolen

01-10-2019

La segona meitat de l’any ha vingut acompanyada de la baixa de dues colles de la Coordinadora de colles castelleres de Catalunya, els Xiquets d’Alcover i els Angelets de Vallespir. Amb aquestes són 102 les colles membres de la CCCC.

Els Xiquets d’Alcover, amb camisa verd oliva, van néixer el 2012 gràcies a un grup de joves amb ganes de tornar a fer castells al poble. Van fer el bateig el dia 1 de setembre del mateix any a la Plaça Major d’Alcover acompanyats pels padrins, els Xiquets dels Serrallo i els Castellers d’Altafulla. Durant aquests anys han assolit castells de la gamma alta de sis com el 2 de 6, el 5 de 6, el 4 de 6 amb l’agulla o el 3 de 6 amb l’agulla, a banda del pilar de 5. A més, van arribar a intentar el 3 de 7. La colla recollia el testimoni dels històrics Xiquets de la Vila d’Alcover que van ser colla en actiu des de 1984 fins el 2007 i van arribar a carregar el 2 de 7 o el 4 de 8.

Els Angelets del Vallespir, de Sant Joan de Pladecorts, ha estat una de les colles actives a la Catalunya Nord els darrers anys juntament amb els Castellers del Riberal i els Pallagos del Conflent. Fundada el 2001 han vestit camisa de color blau cel, els seus padrins han estat els Castellers del Riberal i els Nens del Vendrell i han assolit com a castell màxim el tres de set en una actuació a la seva població l’any 2007. Posteriorment, el van tornar a provar però no el van tornar a fer.