x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els Xiquets d’Alcover es dissolen

01-10-2019

Dues colles han estat baixa de la CCCC aquest 2019

Els Angelets del Vallespir també aturen la seva activitat

La segona meitat de l’any ha vingut acompanyada de la baixa de dues colles de la Coordinadora de colles castelleres de Catalunya, els Xiquets d’Alcover i els Angelets de Vallespir. Amb aquestes són 102 les colles membres de la CCCC.

Els Xiquets d’Alcover, amb camisa verd oliva, van néixer el 2012 gràcies a un grup de joves amb ganes de tornar a fer castells al poble. Van fer el bateig el dia 1 de setembre del mateix any a la Plaça Major d’Alcover acompanyats pels padrins, els Xiquets dels Serrallo i els Castellers d’Altafulla. Durant aquests anys han assolit castells de la gamma alta de sis com el 2 de 6, el 5 de 6, el 4 de 6 amb l’agulla o el 3 de 6 amb l’agulla, a banda del pilar de 5. A més, van arribar a intentar el 3 de 7. La colla recollia el testimoni dels històrics Xiquets de la Vila d’Alcover que van ser colla en actiu des de 1984 fins el 2007 i van arribar a carregar el 2 de 7 o el 4 de 8.

Els Angelets del Vallespir, de Sant Joan de Pladecorts, ha estat una de les colles actives a la Catalunya Nord els darrers anys juntament amb els Castellers del Riberal i els Pallagos del Conflent. Fundada el 2001 han vestit camisa de color blau cel, els seus padrins han estat els Castellers del Riberal i els Nens del Vendrell i han assolit com a castell màxim el tres de set en una actuació a la seva població l’any 2007. Posteriorment, el van tornar a provar però no el van tornar a fer.