x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Prop de 250 castellers a la Jornada de Prevenció de Lesions celebrada a Reus

10-04-2011

Prop de 250 castellers, pertanyents a 38 colles diferents, van participar aquest dissabte en la XV Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, que es va celebrar a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili a Reus. Aquesta elevada participació, amb més colles participants que mai, posa de manifest el creixent interès que té la jornada, organitzada aquest any per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el Grup de Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller i els Xiquets de Reus.

Val la pena destacar la presència de les quatre colles que s'han creat al llarg del darrer any, inclosos els Castellers de les Roquetes (Sant Pere de Ribes), que encara estan en fase de constitució. En part per això, en el marc de la jornada es van repassar les diferents línies de treball de seguretat que el món casteller ha desenvolupat al llarg dels darrers anys, així com quines queden pendents pel futur.

Entre els aspectes més novetosos, es van presentar les conclusions finals de l'estudi del casc dels dosos, que ha acabat amb la recomanació del seu ús a tots els castells (excepte el pilar), ja que ha quedat demostrada la seva eficiència i que l'adaptació, tot i que més complicada que amb el casc de l'enxaneta, és perfectament assumible. L'objectiu de la CCCC per aquest any és precisament que totes les colles el facin servir sense excepcions, tant a plaça com a l'assaig.

La jornada també va incloure tallers sobre aspectes diversos, tant a nivell mèdic (embenats d'urgència, motivació de la canalla, tramitació de les assegurances) com tècnic (el tres per sota, l'estructura del tres).