x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Presentats els primers resultats de l’estudi psicològic de la canalla castellera

15-04-2012

En el marc de la XVI Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, celebrada a Vilanova i la Geltrú aquest dissabte, es van fer públiques per primera vegada les dades preliminars obtingudes de l’estudi psicològic de la canalla que està realitzant la CCCC en col·laboració amb la UAB.

L’any passat es van dur a terme les enquestes i entrevistes i, tot i que una part dels resultats encara està en fase d’anàlisi, ja se n’han pogut extreure algunes conclusions, com ara l’elevat grau de diversió dels nens i nenes que practiquen l’activitat castellera.

La Jornada, organitzada en aquesta ocasió pels Bordegassos de Vilanova, la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya i el Grup de Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller, va tornar a aconseguir un rècord d’assistència: hi van participar dos-cents cinquanta-vuit castellers de quaranta-dues colles diferents.

A més de les dades preliminars de l’estudi psicològic de la canalla, es van dur a terme altres sessions plenàries, com ara un repàs dels elements de protecció passius que s’han estudiat fins ara (cascs, terres atenuants, xarxes, protectors dentals) o les posicions de seguretat a la pinya, i un conjunt de tallers que els assistents podrien triar, tant de temes tècnics com de salut.