x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La 28a jornada de prevenció de lesions en el món casteller se centrarà en la sostenibilitat i els riscos del canvi climàtic

14-02-2024

El canvi climàtic pot posar en risc el món casteller tal com el coneixem? Hi ha prou consciència dels efectes del consum d'alcohol a les diades o assaigs? S'ha d'establir un protocol d'assistència sanitària específic per a canalla? Aquestes són algunes de les qüestions que es tractaran el proper dissabte 9 de març de 2024 a l’Escola municipal de música Pau Casals del Vendrell, durant la 28a Jornada de prevenció de lesions en el món casteller organitzada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i amb els Nens del Vendrell com a colla amfitriona.. 

Des de fa 30 anys, la jornada vol ser un espai de debat i formació sobre la prevenció de lesions en el món casteller. “Sabem que per garantir la seguretat en l’àmbit casteller és important promoure la formació de les colles en tots els àmbits”, destaca la responsable de l’àrea mèdica de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sílvia Simó.

Una de les temàtiques principals d’aquesta edició és les possibles lesions a causa de les altes temperatures, un factor a tenir en compte en els horaris de les diades castelleres. Per aquest motiu, es durà a terme una taula participativa amb el degà de la Facultat de Geografia i Turisme de la Universitat Rovira i Virgili, Òscar Saladié, que ens parlarà de la realitat del canvi climàtic, el consultor de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, Pere Alzina, que ens parlarà de la generació de residus per part de les colles castelleres i, el nutricionista especialitzat en activitat física i esport, Joel Brugués, que ens parlarà de l’alimentació i la hidratació per encarar un assaig o diada castellera.

Durant la jornada, es realitzaran 6 tallers formatius relacionats amb el treball en equip, la prevenció de riscos, la gestió dels accidents i l’assaig amb xarxa entre d’altres. Les persones participants podran escollir dos tallers durant la jornada. Després de dinar hi haurà dos temes a debatre a la reunió d’equips sanitaris sobre el protocol d’assistència sanitària a la canalla i la controvèrsia de l'alcohol i els castells.

Les jornades estan adreçades especialment als equips tècnics de les colles. Les places són limitades i les inscripcions s’hauran de fer a través de la intranet de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

La jornada de prevenció de lesions

La Jornada de Prevenció de Lesions va ser impulsada pel Grup pel Foment de la Ciència i la Salut en el Món Casteller l’any 1994. El seu objectiu és crear un espai de debat i presentar novetats en l’àmbit del món casteller, així com millorar la preparació i tècnica dels castells per reduir el risc i la sinistralitat.