x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Coordinadora signa l’acord amb la XAL i la CCMA per les retransmissions televisives de la temporada

22-06-2018

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han signat aquest divendres l’acord de col·laboració per a la difusió televisiva de la temporada de castells d’enguany. En la rúbrica, que ha tingut lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, han participat el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena; la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i Inés Solé, en representació del col·lectiu de colles castelleres associades. Mitjançant aquest acord, la CCCC cedeix a la XAL i a la CCMA, amb caràcter d’exclusiva i per a tot el món, els drets per a l’enregistrament i l’emissió de les diades castelleres més destacades de la temporada, amb voluntat d’impulsar el coneixement d’aquesta activitat cultural arreu.

La presidenta de la CCCC, Inés Solé, ha valorat molt positivament l’acord, recordant també la feina feta l’any passat per la junta anterior de la CCCC, i ha destacat que s’han tornat a complir els objectius buscats per l’entitat: reconeixement dels drets audiovisuals de les colles; gestio col·lectiva dels mateixos; aconseguir la millor programació televisiva possible; i visibilitzar els patrocinadors de la CCCC. "La suma d’esforços és el que ens porta a l’èxit", ha dit.

Per la seva banda, el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, ha considerat que amb aquesta signatura s’aconseguia "la normalització absoluta de la relació entre tots els actors". Ha destacat que la XAL retransmetrà en directe fins a 32 diades, quatre de les quals en format multilingüe, amb una inversió total de més de 600.000 euros. Finalment, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha destacat el contracte com un exemple de la "suma de recursos" entre els dos operadors televisius públics catalans.

L’acte també ha servit per presentar XALA!, l’única plataforma de televisió en línia que inclou programació castellera en directe i sota demanda. La plataforma ja està en funcionament i ja és possible de subscriure-s’hi. Pel que fa a la programació castellera de les televisions adherides a la XAL, arrenca aquest diumenge amb la retransmissió en directe de la diada de festa major de Sant Joan a Valls.